Navigacija
Account
Plačiau

Papildoma informacija

Sėklų kiekis

0,1 g, 1 g

Sėklų skaičius 1 g

Augalo aukštis, cm

40–80

Sezoniškumas

Sėja

III–IV

Sėja į lauką

V

Gylis, cm

0–0,5

Persodinimas

V–VI

Atstumai, cm

30×30

Derlius

IV–IX

Rekomenduojame kartu įsigyti

Kvapieji bazilikai Cinamon

Vienmečiai medingi prieskoniniai augalai, augintini lauke, balkone ir ant palangės. Lapai labai aromatingi, turi cinamono ir baziliko skonį. Vartojama šviežia ir džiovinta žolė. Ja paskaninamos sriubos, mėsos, žuvies patiekalai, marinatai, gėrimai.
SAUVASKOVBALGEGBIRLIERGPRGSSPLLAPGRD
Sėja
Sėja į lauką
Persodinimas
Derlius
Nuo 0,90  Pirkti

Vaistiniai čiobreliai

Malonaus kvapo ir kartoko skonio medingi daugiamečiai augalai. Vartojami švieži ir džiovinti. Tinka vėdarams, dešroms, kiaulienos kepsniams ir kitiems patiekalams pagardinti. Sėjami anksti pavasarį.
SAUVASKOVBALGEGBIRLIERGPRGSSPLLAPGRD
Sėja
Sėja į lauką
Persodinimas
Derlius
Nuo 0,90  Pirkti

Pipirnės Danska

Vienmečiai prieskoniniai augalai, žiemą ir pavasarį augintini balkone ar ant palangės. Maistui vartojami pikantiško aštroko skonio jaunų augalų lapai, kurie tinka mėsos ir žuvies patiekalams, sūriams, varškei, salotoms, sumuštiniams paskaninti.
SAUVASKOVBALGEGBIRLIERGPRGSSPLLAPGRD
Sėja
Sėja į lauką
Persodinimas
Derlius
0,90  Į krepšelį

Vaistinės ožragės

Vienmečiai prieskoniniai vaistiniai augalai. Maistui vartojamos gelsvai rudos sėklos, šviežia ir džiovinta žolė. Sėklos įeina į prieskonių mišinio ‘Karis‘ sudėtį, pakepintos yra grybų skonio. Tinka žuvies ir mėsos patiekalams, sūriams paskaninti, arbatoms ruošti.
SAUVASKOVBALGEGBIRLIERGPRGSSPLLAPGRD
Sėja
Sėja į lauką
Persodinimas
Derlius
0,90  Į krepšelį

Vaistinės melisos

Daugiamečiai prieskoniniai augalai. Turi malonų, citrinas primenantį kvapą. Žalia ir džiovinta žolė dedama į salotas, mėsos, žuvies, grybų, varškės patiekalus, padažus, gėrimus.
SAUVASKOVBALGEGBIRLIERGPRGSSPLLAPGRD
Sėja
Sėja į lauką
Persodinimas
Derlius
Nuo 0,90  Pirkti

Kvapieji bazilikai Purple Opal

Vienmečiai prieskoniniai augalai, sodinami daigais. Mėgsta saulėtą, šiltą vietą ir derlingą dirvą. Šviežiais ir džiovintais bazilikų lapais paskaninamos sriubos, salotos, konservai, mėsos, žuvies ir tarkuotų bulvių patiekalai.
SAUVASKOVBALGEGBIRLIERGPRGSSPLLAPGRD
Sėja
Sėja į lauką
Persodinimas
Derlius
Nuo 0,90  Pirkti

Paprastieji raudonėliai

Daugiamečiai prieskoniniai augalai, naudojami mėsos, žuvies, bulvių ir ankštinių daržovių patiekalams, dešroms paskaninti. Labai aromatingas raudonėlio ir mairūno mišinys.
SAUVASKOVBALGEGBIRLIERGPRGSSPLLAPGRD
Sėja
Sėja į lauką
Persodinimas
Derlius
Nuo 0,90  Pirkti

Blakinės kalendros

Vienmečiai prieskoniniai medingi augalai, išaugantys iki 80–100 cm aukščio. Žydi ilgai, todėl sėklos subręsta skirtingu laiku. Maistui vartojami švieži ir džiovinti lapai. Kalendros grūdeliai vartojami duonos, dešrų ir marinatų gamyboje, dedami į sriubas, mėsos, žuvies ir daržovių patiekalus.
SAUVASKOVBALGEGBIRLIERGPRGSSPLLAPGRD
Sėja
Sėja į lauką
Persodinimas
Derlius
Nuo 0,90  Pirkti

Vaistinės juozažolės

Daugiamečiai prieskoniniai augalai. Žydi mėlynais žiedais liepos – rugsėjo mėnesiais. Žiedai, žali ir džiovinti lapai tinka patiekalams paskaninti, arbatoms ruošti. Juozažolių nektaro medus yra aukščiausios rūšies. Sėklos sėjamos anksti pavasarį arba vėlai rudenį į lysves.
SAUVASKOVBALGEGBIRLIERGPRGSSPLLAPGRD
Sėja
Sėja į lauką
Persodinimas
Derlius
Nuo 0,90  Pirkti

Vaistinės gelsvės

Daugiamečiai vaistiniai ir prieskoniniai augalai. Pasižymi aromatu šiek tiek panašiu į salierų. Lapai ir šakniastiebiai su šaknimis vartojami mėsos, žuvies, daržovių patiekalams paskaninti, marinatams gaminti.
SAUVASKOVBALGEGBIRLIERGPRGSSPLLAPGRD
Sėja
Sėja į lauką
Persodinimas
Derlius
 
Nuo 0,90  Pirkti